Sain tuttavaltani valtavan kesäkurpitsan ja koska en pidä kurpitsasta ruuassa niin päätin tehdä siitä hilloa. On muuten todella hyvää pannareitten kanssa tai vaikka rahkan lisukkeena. Kurpitsaksi käy tavallinen tai kesäkurpitsa. Sitruunan määrää voi vaihdella oman mieltymyksen mukaan. Tällä ohjeella hillossa maistuu enemmän sitruuna ja kurpitsa vain jälkimakuna. Ja älkää pelätkö: se on yllättävän hyvää!

 

n. 2kg kurpitsaa

2 sitruunaa

1 dl vettä

1,5tl inkiväärijauhetta TAI 

1rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

1kg hillosokeria

Kuori ja paloittele kurpitsa. Voit poistaa halutessasi siemenet. Itse en poistanut, koska hillo soseutetaan. Laita kattilaan vesi, kurpitsa ja inkivääri. Pese sitruunat huolellisesti ja raasta niistä kuori. Lisää mehu ja liha vain yhdestä sitruunasta (poista valkoinen osa lihasta). Mikäli haluat, että kurpitsa maistuu ennemmän, jätä sitruunan liha laittamatta. kiehuta miedolla lämppöllä välillä sekoittaen kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai vaikka perunasurvimella jos ei muuta ole. Lisää hillosokeri ja anna kiehua n. 10 min miedolla lämmöllä. Sekoita välillä pohjaa myöten. Säilö kuumennettuihin puhtaisiin purkkeihin.

ps. lisää makua hilloon saat esim vaniljasta tai kaardemummasta.